Servicii

Mentenanta tehnica, managementul reviziilor periodice si generale
SC Neatwork Facility Management SRL ofera si realizeaza o gama larga de servicii profesionale integrate de intretinere si operare a cladirilor moderne. Conjuncturile dificile constituie pentru noi provocari la care gasim raspunsuri, concretizate prin planuri de afaceri bine fundamentate, realizate prin munca de echipa si cu atentie responsabila fata de asteptarile clientilor nostri. Investim in perfectionare profesionala, in tehnologii avansate si echipamente de ultima ora, generand un consistent avantaj competitiv. Serviciile eficiente, de calitate certificata, constituie componente importante ale realizarilor noastre, sustinute prin solutii inovatoare, integritate si profesionalism.

Neatwork Facility Management SRL asigura servicii de mentenanta tehnica pt:

SISTEME UPS (SURSA NEINTRERUPTIBILA DE PUTERE);

SISTEME DE IMPAMANTARE SI PARATRAZNET;

INSTALATII DE JOASA TENSIUNE;

SISTEME DE ILUMINAT DE SIGURANTA;

SISTEME DE USI AUTOMATE;

INSTALATII DE DETECTIE SI ALARMARE INCEDIU;

INSTALATII DE STINGERE INCENDIU;

INSTALATI HVAC;

ISTALATII SANITARE;

INSTALATII DE INCALZIRE;

GRUPURI ELECTROGENE;

SISTEM HVAC PENTRU CAMERE CURATE;

HOTE FLUX LAMINAR SI SISTEME APA ULTRAPURA;

Mentenanta si operare

Mentenanta tehnica, managementul reviziilor periodice si generale
Serviciile de mentenanta tehnica au ca principal scop asigurarea functionarii optime a sistemelor cladirii, prin intretinere preventive si corectiva, care, corect aplicate, duc la prelungirea ciclului de viata si a performantelor sistemelor cladirii.

Astfel:
– intretinerea preventiva consta intr-un plan de actiuni de mentenanta urmarind prevenirea caderilor si defectelor echipamentelor, proiectat sa asigure si sa mentina  buna functionare a acestora, prin inlocuirea componentelor uzate inaintea defectarii lor. Sunt necesare controale periodice, revizii partiale si/sau totale la intervale specificate, schimburi de uleiuri, ungeri etc. Beneficiile acestui tip de mentenanta rezida in:
– siguranta crescuta in functionare;
– costuri mai scazute de inlocuire a echipamentelor;
– reducerea timpilor morti;
– management optimizat al inventarului de piese de schimb;
– cresterea confortului chiriasilor.
– intretinerea corectiva corespunde situatiei de interventie pentru remedierea operativa a unei defectiuni la un echipament in functiune. Principalele activitati constau in repararea, repunerea in functiune sau inlocuirea pieselor din echipamentul afectat.

Servicii de dispeceratsi asistenta 24h/24h – 365zile

Serviciul este asigurat de personal specializat, cu abilitati comunicationale avansate si o buna cunoastere a domeniului de Facility Management. Acest serviciu este la dispozitia clientilor sai 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, avand urmatoarele responsabilitati:
– preluarea, inregistrarea si repartizarea solicitarilor clientilor catre echipele mobile de interventie, in scopul remedierii oricaror defecte aparute in cladire;
– monitorizarea statusului lucrarii si inchiderea prin raport tehnic de lucrare.

Echipe tehnice mobile (de interventie)
SC Neatwork Facility Management SRL dispune de mai multe echipe mobile de interventie care desfasoara activitati legate in special de mentenanta tehnica, constand in principal in:
– interventii in situatii de urgenta, pentru remedierea operativa a defectiunilor, incidentelor tehnice diferite etc. in cel mai scurt timp posibil, in mod permanent (24 de ore din 24);
– sprijin acordat echipelor care opereaza la locatii pentru diverse situatii neprevazute privind echipamente, instalatii etc.
In functie de distanta, echipele tehnice mobile intervin in cel mai scurt timp posibil, remediind operativ problema semnalata.

Managementul mentenantei preventive si al mentenantei corective
Solutia CAFM prin BYRON BISofera managerilor instrumentele necesare pentru a prognoza si a gestiona intretinerea tehnica planificata, pentru a crea programe si bugete si pentru a echilibra eficient sarcina de lucru. In plus, folosind raportarea comprehensiva si intrumentele BIRON BIS, managerii pot crea programe mai eficiente care reduc costurile si cresc eficienta. Prin trecerea de la mentenanta reactiva la cea preventiva, costurile operationale si cele de intretinere pot scadea cu 10-15%
Aplicatia permite automatizarea proceselor de mentenanta preventiva prin inserarea in baza de date a activitatilor de mentenanta inclusiv a periodicitatii acestora, conform normelor legale si instructiunilor producatorilor, procesarea datelor si generarea automata a comenzilor de lucru si a  listelor de activitati zilnice de mentenanta.
Folosind solutia BIRON BIS de mentenanta, angajatii si clientii pot solicita mentenanta reactiva si pot raporta o defectiune sau pot solicita o lucrare (solicitare referitoare la sistemul de incalzire/racire, repararea iluminatului, repararea proiectorului, etc.).Facility Managerul sau Help Desk-ul de la receptie poate solicita mentenanta prin intermediul sistemului, folosind comenzile de lucrari, pe care le primeste tehnicianul pe calculator sau pe telefonul mobil, si poate vedea disponibilitatea in cadrul sistemului.  Odata directionata solicitarea catre furnizor  sau tehnician, utilizatorii pot monitoriza progresul acesteia.
Avantajul solutiei BIRON BIS este ca foloseste acelasi modul “Orders” pentru ambele tipuri de mentenanta, ceea ce permite generarea de rapoarte complete privitoare la istoricul interventiilor la fiecare echipament, precum si analiza din punct de vedere economic a costurilor de intretinere.

Managementul energetic

Aceste servicii constau in analiza si managementul consumurilor de energie a cladirilor (energie electrica, termica) in primul rand prin gestiunea optimizata, eficientizarea consumului energetic si imbunatatirea calitatii energiei, cat si prin inlocuirea echipamentelor energofage cu echipamente similare tehnologic, dar care au un consum redus de energie.

Printre actiunile care pot genera, la nivelul energiei electrice, importante reduceri de consumuri sunt de mentionat:
– utilizarea iluminatului cu leduri in locul iluminatului cu tuburi fluorescente;
– implementarea de automatizari locale sau centralizate etc.;
– functionarea iluminatului conectata la senzori de prezenta, deci numai cand este necesar;
– utilizarea iluminatului local in locul celui general;
– implementarea tehnologiilor de modulare a iluminarii becurilor cu descarcari in gaze;
– implementarea de sisteme de raportare automata a consumurilor pe diferiti purtatori de energie: curent electric, gaze, apa.
In functie de tipul de imobil si de caracteristicile sale, specialistii nostri pot realiza planuri si programe de masuri concrete vizand reducerea consumurilor energetice si de eficientizare a acestuia, care implementate, pot reduce consumurile de energie.

Masuratori si verificari PRAM

Serviciu obligatoriu, in conformitate cu toate standardele si normele de proiectare, executie si verificare a echipamentelor si instalatiilor electrice, precum si cu :
– Ord. 108/01 08 2001 al Ministrului de Interne privind reducerea riscurilor de incendiu generate de incarcari electrostatice – D.G.P.S.I. 004;
– HG 1146-06. Cerintele minime de securitate si sanatate pentru utilizarea de catre lucratori a echipamentelor de munca;
– normativ 17/2011 referitor la proiectarea, executia si exploatarea instalatiilor electrice aferente cladirilor.
Operatiunile de verificare constau in masurarea rezistentei de dispersie a instalatiilor de impamantare, in verificarea continuitatilor conductoarelor de protectie electrica si a paratrasnetelor din reteaua electrica a imobilului. Scopul executarii acestor operatiuni de verificare si control consta in:
–  prevenirea electrocutarii personalului care utilizeaza instalatia electrica si echipamentul de lucru (echipamente electrice si electronice de birotica, electrocasnice, utilaje etc);
–  prevenirea incendierii cladirilor sau a distrugerii aparaturii electrice si electronice;
Verificarile si masuratorile sunt efectuate numai de catre personal specializat si autorizat intern din punct de vedere al sanatatii si securitatii muncii, utilizandu-se aparatura dedicata acestui scop, etalonata periodic de laboratoare de metrologie autorizate.
Verificari relee de protectie ETU ale intrerupatoarelor tip 3WL Siemens
Verificarea releelor de protectie ETU se realizeaza cu dispozitive de testare Siemens si cu respectarea prescriptiilor de producator.Verificarea se finalizeaza cu emitere buletine de incercare.
Operare BMS (Building Management Systems)